Dålig dag!

Idag är en dålig dag för mig. Jag har bestämt mig för att det nu får bli skärpning på mina rutiner. Skärpning med godisätande, cola drickande, matrutiner och oftare träning!
Detta har jag inte lyckats särskilt bra med denna veckan eller förra veckan. Jag har haft fruktansvärd huvudvärk, varit på dåligt humör och det är givetvis inte konstigt, det brukar man få när man slutar med ett beroende. Socker och för mig specifikt godis, är en drog! Det är jag helt övertygad om! Diabetes mätningar och liknande har inte heller skötts den senaste veckan och det får jag lite ångest över, jag ångrar mig och får dåligt samvete.
Idag har jag kontrollerat blodsockret en gång på morgonen och ett nu (3.2 mmol/l) Så jag ligger ju ändå hyfsat bra för omständigheterna. Det är konstigt att en sådan sak som kontrollering av blodsocker som tar max 1-2 minuter ska vara så jobbigt.
Träningen skulle jag ju börja med och hela min kropp var inte alls sugen, dåligt väder, kallt, trött osv. Men jag tog på mig mina träningskläder och gav mig ut, tog bra musik i öronen. Vanligtvis så brukar det släppa när jag kommer ut och jag tycker att det blir skönt och roligt, men inte idag, jag tog mig runt och gick i alla fall i 30 minuter och det får man väl ändå skryta om att jag tog mig ut och runt även om det inte var i samma raska tempo som vanligt eller bara en halv runda om ens det. Men för att känna det motet som jag gjorde så var det bra!
---nu ska jag strax väcka sambon, så vi ska baka bullar, sedan blir det lunch och sedan matlagning till middag. Idag serveras det kryddstark köttfärssås med spaghetti. Sedan ska jag slappa resten av dagen innan det blir jobb 16.30-22.00.

Min gårdag

Tyvärr hann det inte bli något inlägg igår då tiden var väldigt snar! Började med att klockan ringde 06.15, upp och hoppa, frukost, påklädning och liknande och lite gos med Nahla(katten) hanns också med innan det 07.15 var dags att ta Johan otroligt hemska och väldigt obekväma cykel till jobbet. Måste även tillägga att förra nyåret blev min cykel stulen, så nu när jag fyllde 20 i augusti fick jag en cykel i födelsedagspresent. Längtar till den kommer ner hit om ca 1 månad!
Väl på jobbet var det sååååå roligt! Jag trivs otroligt bra, alla är så himla goa och glada. Jag kan fråga precis vad som helst utan att känna mig dum. Jag är otroligt glad att jag fick möjligheten att jobba på Kårlanda gården! Jobbet idag innebar bland annat städ av kårlanda gården (baslägenheten) samt personal-delen som tog ca 2 timmar. Damma, torka av, dammsuga, skura golv + toalett och badrum. Det ska också tilläggas att detta var i två st 2-rumslägenheter. Em lite lugnare men lite matlagning och läsande i olika pärmar blev det allt.
Helt plötsligt sa det bara pang och så var klockan redan två och det var dags att gå hem igen.
Hemma igen kvart över två så var jag ganska mör i huvudet efter all information, det är så mycket nytt att ta in! Så Jag och Johan bestämde oss för att slappa en lite stund och tittade på premiäravsnittet av DEXTER säsong 6 som i slutet på förra säsongen blev påkommen av sin syster. Detta är helt klart min favorit just nu!!
Efter att avsnittet var slut var det redan dags att laga middag. Fick bli kycklingröra i wraps. Blev sådär, Var lite för ivrig och hällde på creme fraiché innan kycklingen svaltnat ordentligt så den typ "smälte" och blöev till kyckling i sås istället. Efter middagen såg jag att fanns två äpplen som höll på att bli dåliga och ville göra slut på dem innan de blev för dåliga. Bakade en sockerfri äppelpaj och sedan var det dags för städningen.
Dammsög lägenheten, plockade undan massa bös som låg utspritt överallt och bäddade rent medan Johan diskade.
När jag äntligen var färdig påminde Johan om att vi ju hade tvätt-tid under kvällen. Sagt och gjort, fick sitta och läsa i fåtöljen i ca 10 minuter innan det var dags att köra första maskinen.
Medan den rullade så passade jag på att plugga under tiden så att jag kunde bli färdig med veckans uppgifter så tidigt som möjligt. Försökte även träna min förmåga at läsa och koncentrerade mig samtidigt vilket gick mindre bra då jag läste tre kapitel på totalt ca 15 sidor från 18.0-22.30. Inget att rekomendera. Får läsa i köket eller om jag är ensam i v.rummet. När klockan var halv elva var jag så slut i hjärnan att jag blev på dåligt humör. Kvällsmaten försenad då jag inte ville tappa koncentrationen från boken. Fyra maskiner tvätt som skulle tas hand om,  så jag gick ner och hämtade tvätten som efter två timmar i torkskåp fortfarande inte var torrt och en tumlare som jag tänker kasta ner till skåne eller någon annan stans långt bort! Gulliga sambon fixade under tiden en smörgås med salami och brie till mig!
När jag kommit tillbaka och hängt all tvätt fick jag äntligen i mig en smörgås lite juice och somnade nog innan huvudet landade på kudden

Idag är jag också trött, men jag fick mig själv till att gå upp 8.30 för att hålla lite rutiner och liknande. Är hänig så blir lite slappande och så eftersom jag jobbar 16.30-22.00 idag. Plugget är jag i princip klar med, skönt! Skulle egentligen rensa garderober idag men jag tror att jag skjuter på det lite ;)