Stickcafé

Snart dags att göra sig i ordning för kvällens stickcafé! Det är mitt livs första och det ska bli så himla skoj! Träffa nya människor, sticka och virka, umgås och fika. Jag ska faktiskt köpa mig lite fika idag på cafét som ligger precis brevid och en god kopp te! 
Som ni sett i tidigare inlägg så håller jag på och stickar ett par strumpor. På bilden var det en väldigt liten socka (vet ej strl) men i mönstret så är de strl 35-37 och det passar mig perfekt eftersom jag har 36-37 på skor och raggsockor/strumpor tycker jag ska sitta tajt för att de ka vara sköna. 
Jag har aldrig genomfört ett par strumpor fullt ut då jag tycker att det är krångligt med hälen och det har aldrig blivit bra. jag stickade på strumpstickor tidigare och min första (och enda) strumpa blev inte så dålig ändå, men sen var det ju det, man skulle ju göra en till! Då hade jag tappat tålamodet och gett upp och ville göra annat. 
Vet inte hur ny denna tekniken är men det finns en teknik som är ett under för mig som faller i "bara göra en socka"-syndromet. Det kallas Magic loop och det innebär att man har en lång rundsticka (80-100cm) och du stickar båda strumpor samtidigt! 

Ni som är intresserade utav detta kan ju titta in på denna länk (videoklipp) som visar hur man gör när man stickar runt på rundsticka med magic loop. Fruktansvärt smart! Dock ska jag be mina då nya stickkompisar om hjälp då jag inte vet helt hur man ska göra hälen med denna tekniken, vill ju göra rätt direkt så jag inte måste lära om mig, blir bara onödigt då.
Här kommer en bild som jag lånat härifrån http://smygmaskan.wordpress.com/2011/05/21/stickade-spiralstrumpor-med-magic-loop/
 
 
Såhär kan det se ut när man gör magic loop. OBS! Detta är inte min bild den är lånad!
Jag gör ju ett par andra strumpor men såhär ser det ut när man håller på. Bild på mitt projekt och hur det går kommer ikväll! Vill ju komma så långt som möjligt innan jag lägger ut bild ;) Förhoppningsvis så har jag även fått färdigt min häl under kvällen, då är det jobbiga gjort! =)
Ciao!

Kommentera här: