0 Läs mer >>
Jajjamän idag har jag haft en föreläsning med en otroligt duktig "proffessor" som har en PhD i omvårdnad! ;) 
Tyvärr var det kanske inte så intressant information som jag kommer ha användning för, då han pratade om olika studier som gjort, mellan olika etniciteter, åldrar och hälsa. Väldigt intressant men dock inte så användbart i arbetslivet. 
Föreläsaren Jalal hade kommit för att föreläsa för oss under em. då det är en enorm tidsskillnad mellan Sverige och Canada. Vi började kl 14.00 svensk tid medan kl var 05.00 i Canada.
Tyckte det var så spännande, och roligt att han erbjöd sig att ha denna föreläsning trots den tidiga timmen!! 
Lite synd att mina klasskamrater var respektlösa och lämnade föreläsningen undertiden han talade och undervisade. Vi hade webbkamera så han både såg och hörde oss och vi hörde och såg honom. 

Men de missade sin chans att ställa spännande frågor så synd för dem!! =) 


Har nu under kvällen spelat SMITE med bästa Linda! <3 
Vi är alltid ett bra team! ^^ Hon kör Artemis medan jag kör Ymir, en okrossbar duo ;)Artemis - Convention skin!!!!! <3 (Läs mer här: http://noblesseoblige.blogg.se/)
Älskade Ymir!!!! <3 Är bra sugen på hans andra skin:Ymir- Obsidian Shard!!!! <3

Funderar på att köpa gems och ta det skinnet! LOVE IT!!! <3
Men ska tänka igenom det först, impulshandling är ju aldrig bra, kanske är detta ett undantag?? ^^


Föreläsning från Cana...

1 Läs mer >>
snart dags att ladda batterierna!
Denna dagen har laddat ur min energi helt och hållet. Började lugnt och fint dagen kl 8 och käkade frukost. Insåg att johan haft sömnproblem under natten (vänder tillbaka dygnet) och var uppe. Såklart på dåligt humör, vilket gjorde mig orolig. Han har ju en otroligt härlig glimt i ögonen min älskade pojk, men de senaste två dagarna har ögonen varit "tomma" och typ "livlösa". Gjort mig väldigt skrämd eftersom jag inte vet hur jag ska hantera situationen. Ska jag fråga om det eller ska jag låta det vara? Ska jag försöka trösta eller låta honom vara? Testade det mesta men utan resultat. Tycker inte att någon metod är bra så jag försöker hålla mitt humör uppe och försöka smitta av mig, men det går snarare tvärt om :(

Kom iväg till skolan i alla fall. Insåg att jag ligger mycket efter, trots att vi "bara" haft 3 föreläsningar. Men inget att göra på fm utan jag körde på under föreläsningen och idag pratade vi om olika begrepp. Som t.ex. vad betyder att problematisera, analysera, reflektera osv.
Väldigt intressant och hon som föreläste var väldigt duktig, tog saker långsamt, pausade för frågor och tankar emellan de olika begreppen. Pratade även om referens-teknik. Vi kommer använda oss av APA vilket verkade vara den enklaste modellen för referenshantering. 

Köpte faktiskt lunch på skolan idag, SÅ GOTT!!! Kalvfärsbiffar med råstekt potatis och en jäkligt god sås till det (tror det var rödvinssås!!! :))

Efter lunch var det dags för "riktig" föreläsning och jag kan säga att det var den värsta föreläsningen jag varit på under min 1 år långa "akademiska karriär"!! Han var en gó Göteborgare från GU, pratade otroligt fort, på det mest avancerade akademiska språk jag hört samt om ett ämne jag inte förstod ett skvatt om! 
USCH säger jag bara! Det var väldigt långa 4 timmar!!!!!

Får ta och läsa om anteckningarna imorgon för att se om jag förstod det tillräckligt. Skrev ju trots allt 14 sidor anteckningar på 3 timmar. Människobilder säger jag bara; det var inte som jag hade föreställt mig att det skulle vara, sjukt mycket historia. Givetvis var det en del intressanta kopplingar i början av föreläsningen från antikens grekland, aristoteles, odysseus, kriget i troja. Men när vi pratade renässansen, Darwin, Bacon och alla andra 1600-tals asses! 
Inget kul alls!

SLutade dagen 16.30 och var inne i stan för att ta tåget hem. Var tvungen att vänta en timma för att komma hem. Läste undertiden lite i mitt kurskompendie och det gick väl sisådär att koncentrera sig, läste ett stycke kom bara ihåg första meningen i styckets början ;)
Gick till hemmakväll och köpte godis till Johan och var inte hemma fören 18.10. 

Väl hemma var det bara att fortsätta; Städade gärnet, hela lägenheten med undantag för tvätten. Då höllt jag på att börja grina för jag var så trött och grinig. Så jag satte mig för att plugga, och då var klockan redan 19.30. Men jag hann läsa en vetenskaplig? artikel på 6 sidor (pytteliten text!!!!) och en del ur en bok på 7 A4-sidor på 2 timmar. Stolt att jga klarade det, för jag förstod vad jag läste och jag tror att jag kommer ihåg det, hellre det än att man läser snabbt och sedan inte kommer ihåg det minsta efteråt.
Nu sitter jag här, trött som aldrig förr och ska strax lägga mig. 

Morgondagen blir nog minst lika krävande :( Ska till vc imorgon och ta prover inför ett kommande läkarbesök på diab. mott. Ser inte fram emot det. För det första så är det ett faste-prov så jag fr inte äta något fr kl 22.00 dagen innan fram till provtagningen. Har ju inte legat toppen i bs under dagen pga. all stress + missade insulindoser. Som högst legat på 26.8 mmol! Jobbigt! Tillbaka till morgondagen. Jag har ju bråttom imorgon så får ju springa till tåget för att hinna till skolan i tid. Så det blir frukost på språng och sedan skola fram till 17.00. 
På kvällen är tanken att jag ska försöka plugga lite till, men vi får väl se. Är ju föreläsningsfri på fredag så då kanske jag pluggar mer då istället. För helgen måste/vill jag verkligen vara ledig på riktigt. Annars kommer jag inte orka nästa vecka! Så fullbokat så får inte plats att skriva mer i kalendern ;)

MIN DAG

2 Läs mer >>
Japp idag har jag än en gång försökt överkomma min egen rädsla! Så nöjd över mig själv. Jag ringde och pratade med chefen trots att jag nästan hade panikångest innan! 
Jag vet! Alla säger att det inte är så farligt, och jag försöker lugna mig själv med massor av olika verktyg men de fungerar inte så bra! Jag har precis börjat träffa en KBT-terapeut som ska hjälpa mig med mina olika problem. 

Många tror att det är så enkelt att man är rädd för något men man gör det ändå så är det mirakulöst bättre nästa gång. Min hjärna vägrar fungera på det viset. Jag har testat detta massvis med gånger menjag upplever bara att det blir jobbigare och jobbigare med tiden :(

Japp, detta "lilla" samtalet som varade i ca 2 minuter, har tagit så enormt mycket energi från mig att jag inte fått så mycket mer gjort idag. 

Jag läste en sida i mitt plugg, och ska läsa mer imorgon. Måste jobba med min självdiciplin!

Ikväll har jag spelat 3 matcher SMITE med bästa Linda! 
Körde både Ymir och Sobek, roliga att spela, tanks bägge två.

Johan gick till sängs tidigt ikväll så jag har roat mig med att titta på youtube. Musik som jag lyssnade på på högstadiet. Så härliga och mindre härliga minnen!!!!
Sådant ger mig mycket energi. 

Nu fram till läggdags ska jag titta på SMITE gameplay på youtube. Funderar på att köpa Bacchus näst och vill veta hur han spelas på bästa sätt :)

Sov så gott mina vänner!!! <3

STOLT!

3 Läs mer >>
Japp denna dagen är både härlig och mindre härlig.
Jag har äntligen förstått allt som min föreläsare pratar om! Jag förstår tankegångarna, jag hänger med i diskussionen och jag är så GLAD och TACKSAM! Är en härlig känsla jämfört med den jag kännt i 1 år, och undrat om jag verkligen kan lära mig att prata/skriva/förstå akademiskt språk. Men idag fick jag bekräftelsen, det går!

Samtidigt är det mycket i livet som är lite motigt. Jag har hela min uppväxt peppat mig själv med: "kämpa på" Kör gärnet, det blir snart bättre, du kan vila när du blir gammal. Men nu känner jag lite att det inte funkar så längre. Får magras, huvudvärk, trötthet och jag tror att det är stressen som börjar göra sig påmind. 
Detta är lite frustrerande för mig då jag vill fortsätta i det tempot jag gjort hela livet!


Resten av dagen blir det plugg, plugg och åter plugg. Fått min kurslitteratur nu, så jag måste ju bläddra i den lite! Även läsa ett helt kompendie, 2 ppt:s, anteckningar, 1 pdf och studieanvisningen inför imorgon! Så pust, stånk och stön. Hoppas ni har en mysig dag.

Först ska jag bara berätta om min OTROLIGT goda nudelsoppa jag åt till lunch idag! Så mumma blev den och jag improviserade bara! 
Tog en paket nudlar, vatten, ½ buljongtärning, ½-1 tsk fond och kryddpåsen som fanns i paketen! Kokade i 3-4 minuter och åt sedan! Nackdelen är att jag saknar proteiner så det får bli smörgås till och som sagt är det en lätt lunch! Men guuuuud så gott! 
Får bli samma lunch imorgon igen ;) Inte min bild på soppa, lånad från: http://livsmedelsagronom.blogspot.se/2010/05/nudelsoppa-mot-svininfluensa.html

ÄLSKVÄRD VS. HEMSK DA...

1 Läs mer >>

Idag är jag less på't! BS just nu: 5.4

TÄNK OM!

1 Läs mer >>
Ville göra något smaskigt till middag idag och var väldigt sugen på någon krämig pasta-rätt. Det blev slutligen fläskytterfilé som jag helstekte i ugnen med smör, lite vatten, 2 lökar (klyftor) och 1 buljongtärning i ca 45 minuter i ugnen. Kokade färsk pasta och blandade sedan sås av creme fraiche, grädde, vitt vin, fond, kryddor och skyn som blev över efter stekningen i ugnen. Låter kanske lite luddigt så här kommer en bild på min fina mat!

 
MUMMA!

SÖNDAGSMIDDAG!

1 Läs mer >>
Jag kan väl villigt erkänna att jag inte haft det så himla skoj i helgen. För det första så har sambon jobbat natt ons, fre, lör och sön så han åker 20.30 på kvällen och är hemma igen 07.30 och då går han och lägger sig och sover fram till ca 16.00. Känns som vi inte setts på evigheter, men vi går ju om varandra så det är klart att jag upplever det som tråkigt. 
Ingen att prata med, förutom katten, men man får ju inga bra svar ur henne ;) Sitter och glor på mina serier, försöker göra det snyggt i lägenheten, men man blir ju inte så pepp på att städa när man inte hör något "oj vad fint det är här" eller "WOW vad du har fått mycket gjort!"

Är inte superpepp på denna dagen, är faktiskt lite pepp på morgondagens föreläsning som är den första "riktiga" föreläsningen på hela programmet. Dock är det lite svårt när vi pratar om vetenskapsteorier, idéhistoria och liknande.
Idag står följande på mitt schema för den som undrar:

- Ta hand om disken
- Vika och plocka in tvätt
- Baka tårtapaj
- Laga ny maträtt
- Läsa kurslitteratur

Enjoy you're day!

Min helg

0 Läs mer >>
Hallå igen, nu har det gått några dagar. Och jaaa det var pga en "hemsk" fest inklusive fylla och bakfylla. Aldrig mått så dåligt i mitt liv haha! Så det kommer aldrig bli en sådan fylla igen, nu är jag klar!
Dagen till ära så är det sittning med skolan idag, vilket jag kommer vara totalt NYKTER på. 
Sittningen börjar kl 18 och jag kommer vara inne redan kl 17, så om det är någon som är på campus i Växjö, hör av er, behöver sällskap!! ;)
Frågan är vad man ska hitta på fram till dess? Jag har börjat titta om på the big bang theory, har fortfarande 10 avsnitt kvar på Fullmetal Alchemist Brotherhood och jag är sugen på att spela SMITE.

Hmmmm, det är allvarliga problem jag har här, eller inte. ^^ Är lite tråkigt eftersom Johan jobbar natt denna helgen. Han åker hemifrån ca 20.30 och är hemma igen 07.30. Då går han självklart och lägger sig direkt och sover till ca 16-17.00. Så idag hinner jag inte se honom alls eftersom jag åker vid 15.55 och är hemma runt 22.00 så går vi verkligen om varandra. 

Men söndagen har jag bestämt att det blir massor med mys, och även måndag för då fyller Johan 26 år :D Då ska det bakas tårtapaj, med vaniljsås, vi ska titta på sagan om ringen-triologin och han ska få sin födelsedagspaket!! :) Hoppas att paketen duger! Jag gillar verkligen inte att köpa julklappar/födelsedagspresenter för jag lyckas aldrig hitta de grejer som är bra/tillräckligt bra. Men nu har jag hittat en paket och jag har ansträngt mig för att få hit det ända från USA! =) DEt ni! ;)

Nej nu blir det en conquest i SMITE! Hej så länge!

Svårt att bestämma mi...

0 Läs mer >>
Tjooo!
Idag är det en trött Emma som skriver här. Är inte van ännu att gå upp 06.30-07.00 tre dagar i rad! Slutkörd efter alla dessa dagar med korvstoppning av info. Detta är första dagen som jag börjar få lite ordning på tankar och hur det ligger till. Introduktion till akademiskt studerande och akademiskt skrivande har varit på schemat idag.
Sitter just nu i biblioteket och väntar på att tiden ska gå. Idag är första (för mig) dagen som jag ska vara med på nollningen. Dagens event kallas för "den legendariska SMISK-rundan" och kommer innebära att man går från lägenhet till lägenhet för att se de olika och lära känna massa människor. Detta evenemang börjar redan 16.30 och skoldagen slutade 15.00 så jag som har ca 1 timme för att komma hem hann ju inte åka hem innan jag var tvungen att vara tillbaka så jag fick verkligen packa mängder för att klara hela dagen.
Dubbla matlådor (lunch+middag), dubbel frukt (fm+em), ombyte kläder (endast klänning), smink, min (oöppnade)bag-in-box vin, skolböcker, mätgrejer och sådana saker. Så nu sitter jag fint och väntar i biblioteket och har "förfest" helt ensam med er mina kära läsare som sällskap. Inte ens radion funkar i telefonen så jag får slå in bokstäverna i en trevlig rytm som kan jämföras som musik ;) Fick även smusslat med mig en plastmugg hemifrån så nu smygdricker jag vin i biblan ;) Sssssh skvallra inte!!!!
Kånkat på tunga väskor hela dagen,  tung i huvudet av all kunskap och nu taggas det för fest.
dags att börja sminka mig och käka matlåda innan partyt. Hoppas ni får en grym kväll så hörs vi imorgon igen!

PUSS & KRAM

PARTEEEEEY LIKE A `RO...

1 Läs mer >>
Denna dag har varit fullproppad än så länge så i em/kväll är det vila och återhämtning som gäller!!
Min "dag" började kl 03.45 med ett lågt bs. Nämligen 2.3 mmol, bara att mata in dextro, blev nog 5-6 st och kom på att jag troligen behövde något mer matigt att stå mig på. Så jag travade upp glad i hågen säkerligen lite adrenalin också eftersom jag var supersvettig och alldeles uppe i varv. Men jag fick tag i en liten skvätt naturell yoghurt, en banan och ca 10 små pepparkakor. 
Efter att den värsta känslan av känningen gick över var jag ju såklart helt slut (både pga känningen samt att kl var 04.00), så jag gick och la mig igen och somnade om. 
Nackdelen med att bli låg på natten: Man blir så slö dagen efter. Skulle gått upp 06.30 när klockan ringde men jag vaknade till och kände mig ovanligt pigg och tyckte det var konstigt att kl inte hade ringt. Visade sig att tiden vid tillfället var 09.00 och skolan skulle precis börja med det OBLIGATORISKA uppropet. 
Fick i vanlig ordning panik och fick tittat upp bussar och tåg men insåg att jag skulle inte vara inne tidigare om jag tog bussen än om jag åkte med Johan (sambon) in en halvtimma senare, så jag försökte stressa ner, fick knappt i mig någon frukost och irrade bara omkring, men jag hann få på mig lite make-up till dagens fotografering till kurskatalog och för lärarnas hjälp.
Väl inne i skolan visade det sig att de hade dagens första paus så jag smet in för att prata med läraren och det visade sig att jag inte missat så mycket. De hade gått igenom moodle och kursplanen som jag redan kan och har läst. 
Men resten av dagen så pratades det fortsatt om moodle och om kurslitteraturen. Beställning av 4 böcker för 1600 kr kommer att läggas ikväll. Sedan gick läraren igenom studiehänvisning, gick igenom sekretess och schema. 
Sedan var det dags för fotografering. Sedan var det dags att åka till bolaget för att köpa vin till morgondagens och lördagens festligheter.

Nu är det dags för följande: 
- Beställa böcker på adlibris
- Ta ut kontanter inför morgondagen
- skriva ner schema i kalendern
- Läsa på om sekretess
- Börja läsa i den första och enl. läraren jobbigaste boken

Sedan är det slappa gärnet som gäller!!! 
Hoppas ni har det gött där hemma!

BS just nu: 3.2 mmol/l

VAD HAR JAG GETT MIG ...

2 Läs mer >>
Ja idag var en väldigt speciell dag för mig. Nämligen första dagen på min sjuksköterskeutbildning. 
Var otroligt nervös under natten för hur det skulle gå. Men när jag väl kom dit gav jag mig själv en spark i rumpan och tog mod till mig och satte mig brevid en tjej. 
Började reflexmässigt tänka på hur jag trodde hon var som person och att hon troligtvis tyckte si och gjorde så. Men jag kan säga att karma hoppade in direkt för så fort hon öppnade munnen visade det sig att det var världens trevligaste tjej! 
Hon hade precis som jag flyttat långt pga av studier här och hon kände inte så många. 
När det var dags att gå in i salen tog jag mod till mig ännu en gång och frågade om jag fick sitta brevid henne, vilket var helt okej. Kom sedan ytterligare en tjej (mycket tjejer i klassen totalt 51 elever varav 4 var killar) och satte sig brevid mig och efter första pausen en tjej till. 
Väldigt trevliga tjejer allihopa jag pratade med. Verkar allihopa komma från olika ställen vilket jag tycker är roligt. 

Dagen i stora drag bestod av 15 min föreläsningar om olika saker. Som ex: studenthälsan, programansvarig lärare presenterade, IT-support, studievägledare, linnéstudenterna och kåren m.m. 
En för mig lång dag med mycket viktig info trots att jag redan kan en del av grejerna. 

Så nu har jag huvudet fullt med nollning, kursstart, kurskompisar, gruppindelningar, kåren som irrar i en väldig ordning. 
Men nu dricker jag mitt kvällste och myser kanske lite med ytterligare en kopp och något avsnitt FMA. 

Har ju trots allt varit igång sedan 07.00 imorse, kom hem 15.30 och sov lite miggag i 20 min för att rensa huvudet och sedan vaknade jag upp till doften av en vesuvio från köket. 
Efter middagen var det dags att röja lite. Är ju van att röja lite varje dag men jag kan säga att det tog 3 ggr så lång tid eftersom jag hade så mycket i huvudet plus att jag var trött. Men jag fick i alla fall gjort i ordning kök, hallen och vardagsrummet till helt okej. Men hallen är full av MASSA kartonger som ska till återvinningen imorgon. 
Satt med moodle (lärplattform) under "pausen" i städningen och gjorde en presentation av mig själv, laddade upp en profilbild och lämnade även studieförsäkran.
Hann även att handla, panta burkar& flaskor för 83 kr  innan städningen och att gå till posten för att skicka iväg mormors VÄLDIGT försenade julklapp. Så fram till för ca 1 timme sedan har det varit full rulle! Då tog krafterna helt slut! haha så nu sk jag ta mig en välheövlig natts sömn och ladda inför kursstarten imorgon. Ska bli så kul!!!! 

Sjuksköterske- och vårdvetenskaps filosofi kandidat-examen here i come!!!


Och NEJ detta är inte den sorts sjuksyrra jag kommer bli, men det var en rolig bild och i princip den enda bild jag kunde tänka mig ha på denna bloggen! ;)

Första dagen på ssk-p...

1 Läs mer >>
Tjena tjena snébena!

Hoppas allt är bra med er! Jag har haft en helt otroligt mysig helg med diverse trevligheter. 
Började med en mysig kväll tillsammans med bästisen på italiensk resturang, after work och tapas. Satt och pratade och myste flera timmar, var såååå mysigt!! 
Kom även fram till att Linda skulle fixa hår och smink till lördagens p3 guld gala. Den var så rolig att titta på! Häftiga framträdanden, roliga programledare och annat smaskigt. 
Har tyvärr ingen bild på hur SNYGG jag var på lördagen, men jag säger bara JÄKLAR! Linda lockade mitt hår och gjorde en otroligt snygg uppsättning av lockarna, så att jag kunde visa det fina örhänget jag fick låna av henne. (Titan-örhängen från Japan) Tack igen för lånet Linda! <3 

Vi hann knappt få ordning på sminket innan det var dags att gå, men Linda är rapp, hann sminka mig också trots tidsbristen. Men vi hann med bussen och missade inget viktigt på galan. 
Väl hemma blev det givetvis grabbarnas kväll framför datorn och det spelades givetvis SMITE. Till och med jag hann spela en match innan kl slog 02 och grabbarna ville spela en sista match. 

Gick upp 11 idag och packade ihop grejer, bytte om till kalas-kläder och hann få i mig lite frukost innan det var dags att rulla til nästa kalas. Nämligen Johans 26 års kalas. Han fyller ju inte fören den 28e men eftersom vi ändå var i trakterna passade vi på att kalasa. 
Stannade på torp på vägen hem så Johan fick köpt de sista delarna till sin dator av födelsedagspengarna, sedan rullade vi mot Hovet.
Jag övningskörde ca 45 minuter hem I MÖRKRET!!!!!! Ingen trevlig upplevelse, men man måste börja någon gång och gjorde ett för mig stort framsteg och vågade köra genom ENORMA Borås!! ;) Var sedan tvungen att göra massor med omkörningar av tyska lastbilar som låg i 60 på 100 vägen vilket inte var så himla trevligt. Men jag gjorde det och vi kom hem oskadda och nu är det snart läggdags för min del.

Skolan börjar 09 imorgon så jag åker med Johan in så får vi se hur länge jag blir där. Hoppas inte det är för tråkigt bara ;) Det roliga börjar ju först på tisdag egentligen. Men jag längtar redan så jag tar och lägger mig så det blir Måndag fort ;)
Natti natti mina goa läsare!

Trött & sliten