0 Läs mer >>
Nu startar jag krig mot min diabetes! Jag bestämde mig för länge sedan att diabetesen inte får kontrollera mig, det är jag som kontrollerar den. Men hur jag än försöker så kan jag inte få kontrollen. Jag har den senaste veckan/ tio dagarna varit otroligt duktig på att ta blodsocker. Jag har verkligen försökt och jag slog vad och lovade sjuksköterskan att jag skulle få in vanan att ta minst 2 blodsocker per dag. Jag har tagit åtminstonde 4 om dagen om inte mer vissa dagar, och vad får jag i gentjänst? Ett blodsocker svängigt som den värsta berg- och dalbana jag kan tänka mig. Jag ligger ständigt högt, jag tar mycket insulin, inget händer, jag tar lite lite till för att få en effekt och blodsockret sjunker ner till hell. 
Jag trodde det skulle bli lättare att kontrollera om man tog blodsocker men det är det ju banne mig inte. Jag tror jag har fåt 4 värden mellan 4 och 8 på 10 dagar!!!!!! Jag har tänkt på vad jag äter, jag småäter inte, jag äter regelbundna måltider som frukost, lunch, middag och kvällsmat.

Jag har gjort så mycket framsteg på ett år nu! Mitt HbA1c har gått från 87 (gamla 9.3) till att ligga på 61 (gamla 6,9). Det har inte varit lätt det kan jag säga, men jag har gjort enorma framsteg, mitt mål är bara att hålla det bra och gärna under 62 (gamla 7,0). 
Jag tänkte att jag har kommit så långt att få ner HbA1c till 61 (6,9) utan att ta ett enda blodsocker så kommer det ju bara bli lättare när jag mäter och kan kontrollera och korrigera där det blir fel, men nej då. Då ska det börja svänga och jag mår dåligt både fysiskt genom en enorm trötthet, huvudvärk, illamående m.m. och psykiskt genom ett mental breakdown, stress, krav på mig själv, och min innerliga önskan att en dag kunna säga att jag nått mitt mål.

Slangarnna krånglar (plastslangen viker sig, stålkanylen gör ont som fan att sätta), man måste ju byta var annan dag också för att inte få inflammationer eller torka ut huden, blåmärken och ömheti bägge underarmar efter alla stick, magen sönderstucken utan möjlighet att kunna sätta slangen någon annan stans då slangen är för kort för att kunna ha pumpen i bh:n utan att slangen spänner. 

Jag har ingen som riktigt förstår hur det känns när det svänger såhär. Jag har min fantastiska sambo som stöttar och försöker förstå och hjälpa så gott han kan, en mamma och pappa som också försöker förstå, men vad hjälper det. De kommer ju aldrig förstå. Det enda de kan ha en liten aning om är hur ett lågt blodsocker känns då de inte ätit på länge och varit fysiskt aktiva, men det är ju långt ifrån vad ett  diabetes-lågt värde känns som. 

Jag önskar att de kunde komma på någon form av botemedel så att man kan slipa jäkelskapet någon gång. Bara den lilla saken med ett mirakel-piller som gör att det inte svänger så mycket utan håller blodsockret på en jämn nivå hade varit som att vara i himlen! 
Men självklart kommer de ny-debuterade få behandlingen först och man jobbar med vaccin, sedan kommer de unga får behandlingen och jag som så många andra kommer säkert inte få någon form av botemedel över huvud taget. Jippi!!!!!


 

Jag HATAR min diabete...

0 Läs mer >>
Min katt har vunnit ett litet pris! Tro det eller ej men Kattbeteenderådgivare Susanne Hellman Holmström har en tävling varje vecka på sin facebook där man ska lägga upp en bilde eller vido och förklara hur man aktiverar sin katt. Jag lade upp en video på min skönhet som "fiskade" upp torrfoder i dricksglas och gissa vad? Hon VANN! 

 Drottningen själv! ;)
Vi vann en påse med kattgodis som ska komma med posten om några dagar! Så himla kul att vinna något ibland!
 

Min katt har vunnit p...

0 Läs mer >>
God förmiddag alla fina läsare! Jag hoppas att allt är bra med er. Själv har jag det toppen, jag är aningen trött bara. Jag hade så himla svårt att somna igår eftersom jag vilade och sov middag så mycket igår efter alla diabets-svängningar. Jag lade mig samtidigt som Johan 22.30 i hopp om att jag skulle somna då, men strax därpå börjar godingen snarka som en björn så jag tänkte att jag skulle gå ut och lägga mig på soffan med täcke och kudde för att se på lite serier i hopp om att bli lite trött. Det lev jag inte fören 24.00 eller nåt så det blev ganska så sent. Men när jag väl skulle somna så hör jag ett evigt gnisslande från grannen ovanför. Det är ganska uppenbart vad hen höll på med med tanke på takten, gnisslingarna och det faktum att dennes sovrum ligger ovanför vårat sovrum. De höll på i nästan 45 minuter så jag kunde inte koncentrera mig på att slappna av och somna. 
Men men grannen hade en trevlig stund och man får väl vara glad för hens skull ;)


Såhär höll jag för öronen igår ;)


När jag vaknade idag så hade jag sprängande huvudvärk, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på gårdagen. Men jag är stolt för jag har fått lite plugg gjort idag, för första gången i veckan har jag kunnat skriva lite på tentan. Nackdelen är det går så himla segt, jag fattar inte ,jag kommer säkert få tillbaka den och måste komplettera med något men det är det kanske värt. Det är ju skönt att slippa salstentamen!
Men men, det är bara att kämpa sig igenom den jobbiga delen, inga ursäkter här inte! Gäller bara att vara envis och kreativ ;)


Här kommer ett urval av bilder om hur jag just nu känner mig
 
 
 

Trött som en gnu!

0 Läs mer >>
Detta dygnet har varit hemskt! Igår fick jag min ersättnings-pump från medtronic då det var något som var fel på min gamla. Den vibrerade konstigt och jag pratade med supporten som sa att det är bäst att byta ut den för säkerhets skull. Som  sagt så kom den med express-brev igår förmiddag och jag glad i hågen för den nya pumpen startar igång den och ändrar språk, datum, tid och andra inställningar och kontrollerar att den inte vibrerar på samma sätt som den gamla och det gör den inte! Jippie tänker jag och fortsätter min dag som ingenting har hänt. 
Jag lägger märke till att mitt blodsocker ligger väldigt högt under eftermiddagen och tar några korrigeringsdoser för att se om det sjunker, det gör det men det stiger också igen. Jag tänker att det kanske är någonting jag ätit som är sött som gör att det svänger så, jag ska ju även ha mens snart så det kan ju också påverka och min stress. 
Jag tar en sista korrigeringsdos innan jag lägger mig, 5 E för ett bs på 18,3. Det blir säkert lagom, det brukar ju sjunka lite under natten. Jag somnar och vaknar 05.45 och jag är så himla törstig, torr i munnen, och illamående. Jag försöker ta insulin men det lyckas jag inte med eftersom jag halvt om halvt sover så jag somnar om i tron att jag tagit insulin. Vaknar när väckarklockan ringer och nu känns det tydligt jag mår så illa och jag vet att jag ligger väldigt högt i blodsocker, precis såhär känns det när man ligger skit-högt och mår illa. Jag kontrollerade och märkligt nog visade mätaren "bara" 18,9 vilket är konstigt för jag har aldrig legat så lite högt och mått såhär dåligt. Tanken slår mig, det måste vara ketoner! 
Jag kämpar mig ut i hallen för att hämta mätaren i väskan, får med mig vanlig mätare, penna och ketonmätare och bestämmer mig att gå in i sovrummet och lägga mig för att jag mår så dåligt. Jag hade 0,3 i ketoner och det är inte speciellt farligt men jag måste hålla koll på det.
Jag tar insulin 10E snabbverkande och funderar på om jag ska ställa in en temporär höjning av basaldosen. Då ser jag det: 
JAG HAR U GLÖMT ATT LÄGGA IN MINA BASALDOSER!!! 
Fan också tänker jag och rusar ut i köket för att hitta den lilla lappen där jag har skrivit upp mina basdoser ifall något skulle hända. Så typiskt, jag visste ju att pumpen var nollställd när den kom! 
Jag ställde in doserna och tog ännu mer insulin och bestämde mig för att försöka sova bort det värsta illamåendet och det gjorde jag, jag hade tagit insulin och jag kände att det gick in i kroppen så jag kunde slappna av. 

Nu under dagen så har jag haft stenkoll på sockret och det ligger någorlunda bra, jag måste äta mycket så att jag kan ta mycket insulin för att få bort ketonerna men senast jag kollade hade jag 0,1 i ketoner så de är ju nästan borta. 
Däremot har jag inte fått någonting gjort idag. Jag skulle köra skype med en klasskompis för att förbereda oss inför ett filmseminarium på fredag och det tog mig 2 timmar, det är allt jag har orkat idag. Jag har värmt mat sedan har jag legat i soffan och slappat och sett på tv, hjärnan är helt slut, kroppen är helt mör och jag känner mig som utskitet äppelmos om jag säger så! 
Nu börjar jag piggna till lite så jag ska försöka få någonting i magen och sedan ska jag spela diablo med Linda och Erik resten av kvällen så att jag får tillbaka min energi och orkar plugga igen imorgon

Mitt diabetes-dygn!

0 Läs mer >>


Studdy Buddy

1 Läs mer >>
Hej! Nu har jag äntligen fått lite ro i pluggandet. Igår läste jag INGENTING för jag mådde så himla ill hela dagen. Det var så att jag blev lite orolig, blodsockret låg ´bra, inga konstigheter med mat eller dryck förutom att jag lagt om kosten lite sedan i söndags kväll. 
Jag har nu bestämt mig för att jag ska försöka tänka på vad jag äter då detta varit ett mål för mig sedan länge, men nu är det en verklighet eftersom jag och min sambo hjälps åt och kör förändringen ihop. Det passar sig bra eftersom han har mycket med sin praktik som distraherar honom och motiverar till förändring och jag har "äntligen" en möjlighet till ensamtid till att plugga. Reglerna är förljande, inga godsaker på vardagar! Dvs. inget godis, inga kakor, ingen glass m.m. Jag har även satt upp målet att jag inte dricker läsk mer än på helgen och då får det inte bli mer än 1,5 liter pepsi max. Det är nog det svårast för jag får sådan kraftig huvudvärk när jag slutar. 
Hittills går det ganska bra, tisdags var jobbigast men nu har jag vant mig så det känns skönt. 

Angående plugget så har jag börjat skriva på Del 1 i min hemtentamen idag! Jag är så nöjd för jag har verkligen hunnit läsa in och verkligen djupgående förstått innebörden i begreppen som vi ska förklara. Jag tänkte dela med mig av vad vi har som uppgift bara för att få era tanke-knölar att jobba.

Beskriv innebörden utifrån kurslitteraturen samtliga nedanstående vårdvetenskapliga begrepp som är väsentliga för det vårdande mötet.

livsvärld, levd kropp, välbefinnande och lidande, vårdande möte och samtal, vårdande hållning, öppenhet och följsamhet, närhet och distans, relationsetik, reflektion och självkännedom.

Detta är alltså det jag ska skriva om och detär ganska så krävande eftersom vi har 5 kurslitteratur böcker varav 3 är väldigt inriktade på filosofiska perspektiv och de andra två är som kunskapsbiblar. 
Det svåra med uppgiften är att inte plagiera, dvs inte skriva av författaren. Man måste kasta om en massa men man ska ju ändå berätta vad författaren menar med sin enskilda förklaring av begreppet.

Jag har skrivit såhär angående livsvärlden än så länge:
Livsvärld: Birkler (2007) uttrycker att människans livsvärld är den värld som han/hon upplever och är van vid, utan att ifrågasätta. Livsvärlden tas helt enkelt för givet.
Dahlberg och Segesten (2010) hävdar att livsvärlden innefattar hur vi förstår oss själva, förhåller oss till andra. Livsvärlden är alldeles unik för varje individ även om den delas med andra människor.
Som duktig vårdare är man medveten om och har fokus på patientens livsvärld och hur hälsa, sjukdom, lidande m.m. upplevs för patienten i förhoppning att stärka hälsoprocesserna för patienten (Dahlberg & Segesten 2010)

Jag har ingen aning om, om det är rätt eller ej. Jag tror att jag får ändra en del för att inte bli plagierad, men jag tyckte mig inte kunna ändra texten mer utan att ändra innebörden.
Det är lite tufft. Men jag ska försöka kasta mig in i nästa begrepp och gå igenom allt igen imorgon.

Efterlängtad paus

0 Läs mer >>


Hej allihopa! 
Jag har nu svirat ihop min favoritlunch för att jag ska orka plugga resten av eftermiddagen. Jag vill så gladeligen dela med mig av detta fantastiska recept som jag kallar "Tacos på nytt sätt". Ursprungligen tror jag att det kallas quesadillas. Det som är så fantastiskt med denna maten är att den inte är speciellt dyr, den är lätt at göra till många, man kan variera den i all oändlighet och det tar inte mer än 5-10 minuter att tillaga.

Jag gjorde mina med stora vetetortillias som jag fyllde med ost och skinka. Man kan fylla med i princip vad som helst. Vik ihop dem på mitten och stek i torr!! stekpanna (dvs. ingen smör i stekpannan) till de fått färg på bägge sidor. Tada, redo att serveras med diverse grönsaker/sallad, gräddfil, dip, sås eller vad man nu önskar.

Idag slarvade jag och tog inga grönsaker, men så är det när kylen ekar tomt och sambon ska iväg och handla efter jobbet. Hoppas ni gillar receptet!

Tips på en gudomligt ...

0 Läs mer >>
Som ni kanske inte vet så är jag faktiskt en spel-nörd!
Sedan jag blev tillsammans med Johan så har inte nörden inom mig lugnat sig, snarare tvärt om. Det är så himla kul att ge sig in i en annan värld en stund och bara försvinna, det är total njutning och avkoppling (eller?)

Jag började min spelkarriär genom att sitta brevid min före detta pojkvän som spelade World of warcraft och blev helt fast! Jag fick göra en egen karraktär och där drog det igång. Sedan jag träffade min älskade sambo så började vi spela GoW 3 (gears of war) tillsammans med vårt bästa kompis-par Linda och Erik. Vi blev helt fast och tagna och jag tyckte det var så kul för det var ett spel som jag faktiskt var bra på att lira!
Efter GoW-perioden på ca 6-8 månader så gick vi över till att köra ett online spel till pc, som då var en early beta version. Det riktiga spelet har fortfarande inte släppts men vi hann tröttna innan dess. Spelet heter SMITE om ni är sugna på att kolla in det. Vi spelade det spelet i ja 8 månader innan jag tröttnade. Jag gillar PvP men detta var sådär eftersom man "tävlar" så mycket och det blir ganska tydligt vem som är bäst och vem som suger. Det är lite tråkigt eftersom jag inte förstod principen och det passade inte mig eftersom för att bli bra måste man kunna spela många olika typer av heroes som assasin, tank, support, mage m.m. som de numera kallar warrior och ågot liknande. 
Givetvis har vi hittat ett "nytt" spel som passar oss perfekt som är väldigt väldigt rolig och beroendeframkallande! Diablo III har precis släppts till konsol och eftersom Erik och Linda har spelat Diablo sedan tidigare, både 1an, 2an och 3an på PC så kände vi att vi kör konsoll-versionen också. Där är det inte speciellt stor tävling mellan spelare utan här handlar det om team-work. Eftersom jag nu har fåt in min kikare på detta spelet och är helt besatt så tänkte jag här visa några bilder från spelet.


 
Jag spelar Witch Doctor som min main-character, Linda kör på Monk, Johan kör Barbarian och Erik kör Demon Hunter så vi är ett perfekt team. Erik jobbar med en enorm skada, jag kör mycket slows och confussion spells, Johan är tankig som tusan och kan stå inne i högen av fiender och dra aggro och Linda tål mycket och gör samtidigt mycket skada.

Jag har planer på att göra en ny design till min blogg! Jag har aldrig designat innan så vi får se hur det går men tanken är att jag ska göra en design med tema Diablo! Jag kommer försöka använda mig av några av bilderna jag laddat upp här men vi får se hur resultatet blir. Säger till innan jag ändrar något, testar på en annan blogg undertiden så ni slipper bli så förvirrade!

Diablo III

0 Läs mer >>
hej alla fina!
nu är det ny vecka och jag är laddad till max efter helgen. det ger så mycket energi att umgås med nära och kära. Gårdagen spenderades på universitetet. först en föreläsning om etik (inte alls så som jag tänkt mig), sedan fick klassen besök av patientnämnden som berättade om sin verksamhet. Efter detta var det lunch och eftermiddagen skulle spenderas på olympens träningscentrum där vi skulle få instruktioner på hur man leder en grupp i sittande gymnastik samt stavgång. Det blev en lång dag och jag var inte hemma fören 16.00. Blev bemött av en glad katt som slängde sig på rygg och ville få klapp på magen. Stekt kyckling, pommes, kokta blandgrönsaker och bearnaisesås till middag och efter det var jag helt utslagen och tittade på Greys anatomy ända tills läggdags.

Idag är det föreläsningsfritt men hemstudier. Jag tog sovmorgon och började plugga vid 10.30. Jag har en hemtenta att skriva så jag har börjat på den så smått. Den består av 3 delar där den första är en förankring till litteraturen vi läst under kursen. Det är faktiskt väldigt intressant och roligt men ganska svårt att hitta vad de olika författarna säger i sina böcker om olika begrepp. Just nu har jag tittat i fyra böcker för att se vad socm sägs om livsvärld, levd kropp och välbefinnande/lidande. Det roliga är att allt håg läser är filosofiskt förankrat och jag som var så anti filosofi i början av termin 1. Nu är det roligare för msn kan koppla ihop alla delar.
Så, till alla er som undrar vad sjutton ni håller på med, stå ut det blir bättre!

Här är en bild på boken jag försöker plöja igenom idagSjuksköterskestudente...

0 Läs mer >>
Hej fina läsare!
Hoppas alla har haft en fin helg. Som tidigare inlägg så hade jag min lillebror och kompis på besök i helgen. 
Det har varit så skönt att haft besök. Strax innan de kom i fredags så gick jag och Johan och sov middag så när det ringde på dörren så flög vi 2 meter upp i luften och var mer döda än levande.
Min bror hade med sig otroligt fina rosor som min mamma skickat med till mig. Hon hade skrivit ett gulligt kort och önskade grattis till avklarad examination.Jonas hade med sig en väldigt fin flaska med rabarber likör. Den smakade sådär men flaskan var så fin!!!


Här kommer lite blandade bilder från helgen:


Fyllekäk i lördags kväll/nattLite slöa och laddar inför en partykväll genom att spela Diablo III


Taco-kväll, Jonas hade lagom mycket ost på sin taco!


Jag har haft en fantastisk helg men nu är det dags att komma tillbaka till verkligheten. Föreläsning hela dagen imorgon, 8.30-15.00 sedan ska jag till apoteket och beställa diabetes-grejer.
Det är lite mysigt för Johan börjar sin praktik imorgon och han har bestämt sig för att åka tåg och då kommer vi åka tåg tillsammans. Så mysigt! Trots att han har dåligt morgonhumör ;)

Min fantastiska helg

1 Läs mer >>
Jag hittade några gamla bilder som jag tänkte dela med mig av. 
Det är lite känsliga bilder men de betyder så mycket för mig.
Läs inte detta om du är kräk-magad eller känslig!!!
 
 
 

Detta är bilder från förra sommaren. Jag hade väldiga problem med min diabetes då. En dag så krånglade blodsockret som sjutton och jag hade problem med slangen till insulinpumpen. Nu i efterhand vet jag att det blev tokigt eftersom den lilla plastslangen som sitter i magen vikt sig på mitten och jag fick inget insulin i kroppen på över 24 timmar. 

Jag skulle egentligen träffa en klasskamrat på stan och käka på restaurang och ta ett gas vin eller två men precis innan vi åkte hemifrån så kräktes jag och tog massor med insulin (med insulinpenna).
Kräktes igen i bilen på väg in till stan och fick stränga order från Johan att ringa sjukvårdsupplysningen och fråga vad jag ska ta mig till. Ringde till dem och sjuksköterskan rådde mig att åka direkt till akuten innan det går för långt med ketonerna.
Sagt och gjort! Vi åkte in och när vi kom dit tog de både blodsocker och ketoner på mig och jag hade 9.8 i bs och 0.3 i ketoner vilket är helt okej värden. Jag ville inte stanna över natten men de insisterade på att jag skulle ligga på AVA till morgonen därpå. (AVA=Akutvårdsavdelning)

Kan ju säga att jag i efterhand är tacksam som sjutton för att jag stannade kvar för, FY vilken natt jag hade!! Jag trodde ju att det skulle fortsätta bra men det gjorde det verkligen inte!! Det blev bara värre och värre under kvällen och vid kl 23.00 började jag kräkas igen! Det kan tilläggas att jag vet inget värre än att kräkas. Det är så hemskt obehagligt och jag kan ju säga att de inte var fantastiskt duktiga på att stötta mig på AVA.

Men det hemska var att jag satt med dropp första gången jag spydde och det var ingen bra droppställning, för den satt fast i sängen så jag kunde ju inte springa på toaletten så jag var tvungen att kräkas i sängen på mina kläder och på täcke, filt och allt.

Vid 01.30 var jag helt slut!! Hela kroppen värkte, hjärtat rusade, jag hade bs på över 30 och ketoner på 4.7!!!!! Det är rktigt farligt!! Man skrämde upp mig när jag var barn genom att säga att man dör om man får en syraförgifning/ketoacidos. Nu hade jag fått en sådan och jag var totalt skräckslagen!! Det var ingen om pratade med mig om vad som skulle hända, vad man gör eller något sådant. Men det bestämdes kl 02.00 att jag skulle flyttas från AVA till IVA.

Jag kan i efterhand säga att mellan 02.00 och 04.00 den natten är det värsta jag varit med om i hela mitt liv! Jag trodde allvarligt att jag skulle dö! När de körde upp mig från AVA, var jag helt slut! Jag kom upp och de skulle sätta massor med nälar och infarter för att jag skulle få i mig massa dropp och sådant. Jag hade en nål i varje armveck och en infart i en artär på höger hand och en fjärde infart i vänster handled. 
Vanligtvis var jag ganska så nålrädd då och gillade verkligen inte när de skulle sticka mig i armvecken. Men när jag kom upp så kom en ssk och pratade med mig och förklarade att de skulle sätta massa infarter. Jag brydde mig vrkligen inte. Vanligtvis har jag väldigt små kärl och är ganska så svårstucken och jag kan ju säga att det blir inte bättre när man har ketoacidos! de hade redan stuckit sönder mig innan jag kom upp men nu skulle de sticka ännu mer och jag minns detta väldigt starkt:
Jag låg platt i sängen jag hade 2 ssk på varje sida som försökte sticka, jag blundade och var nog ganska nära på att svimma. Jag tänkte bara: Jag bryr mig inte längre, jag orkar inte. Vad gör jag om jag dör här? Vad händer då? Stackars Johan!! Jag minns att de inte kunde sticka ordentligt så det kom en väldigt duktig läkare i gröna kläder och satte infarten i artären. Det visade sig att det var narkosöverläkaren som hade kommit och det gick på 2 minuter så var det klart, men då gjorde det väldigt ont!! Så om det går att undvika den så gör det.
Jag fick som tur var något läkemedel mot mitt illamående och lite syrgas så jag slapp det hemska! Det var så skönt så jag vet inte vad! 

Ja det var det mest intensiva i mitt liv! Mitt i det hela så kommer en sjuksköterska och frågar om jag vill ringa någon och jag svarar att jag vill ringa Johan som jag inte pratat med sedan 21.00 på kvällen när vi sa hejdå och godnatt. Jag ringde runt 4-tiden på natten men fick inget svar så jag lämnade ett meddelande på hans telefonsvarare och sa att jag var på IVA. Ringde även mammas mobil men fick inget svar där heller så jag lämnade samma meddelande till henne.
Vid 05.30 fick jag somna och sova en timme. Det var så skönt attjag mådde såpass bra att jag kunde sova en stund. När jag vaknade kom en usk/ssk med en skål ljummet vatten och tvättlappar, en tandborste och deodorant. Det var så skönt att kunna skölja av sig svetten och få borsta tänderna. Jag fick även lite yoghurt att äta eftersom jag var så fruktansvärt hungrig!
Klockan 8 ringde Johan och jag fick lugnat honom lite, att det inte var någon fara med mig längre. För jag kände mig trots omständigheterna ganska pigg. 
Vid 09.00 ringde mamma helt galet upprörd och undrade varför jag inte ringt på hemtelefonen. Jag svarade att jag inte ville väcka alla och att jag inte ville oroa dem. Hon sa att det inte var acceptabelt och att jag självklart skulle ha ringt oavsett vad. Hon sa att hon var på jobbet men att hon pratatmed en kollega om att bli ledig och hon hade bokat ett tåg så hon skulle komma ne och vara hos mig om 4,5 timme om hon fick lov att komma. Jag blev så glad så jag började grina! 
Men när hon kom in och såg mig ligga så där som på bilden ovan så tror jag att hon fällde en tår. 
Jag fick ligga kvar på sjukhuset i 1,5 vecka för att få ner ketonerna ordentligt och komma hem. Men jag kan ju säga att jag lärde mig en del på det.
Sedan dess har jag inte haft någon syraförgiftning/ketoacidos och jag är nöjd!
 

Flashback Friday!

0 Läs mer >>
Hello!
Nu är jag här igen. Idag har jag haft en underbar sovmorgon. 
Denna veckan har som sagt varit väldigt intensiv med mycket plugg! Igår var jag på Hälsomottagningen. Det är som en vårdcentral som drivs av sjuksköterskestudenterna. 
Där jobbar en T4 (termin 4 student) ihop med en T2 (termin 2 student) och man kan stötta varandra och reflektera ihop. När man jobbar där så finns givetvis lärare som man kan rådfråga om det skulle vara något. 
Det man kan göra på hälsomottagningen är:

* Puls- och blodtrycksmätning
* Hälso- och livsstilsamtal
* Stavgång
* P-glukos/Blodsocker
* Hb, hemoglobin
* Urinprov
* Lättare konditionstest

Detta var så roligt att vara med på. Det var ju första gången jag var där igår. Jag trivdes så himla bra! Trots att jag var så nervös så jag höll på att svimma så visste jag att det är i detta yrket jag hör hemma.
På eftermiddagen guidade jag runt ett studiebesök med studenter från sydafrika. Det blev ganska stappligt på engelska men jag gjorde mig förstådd och alla verkade förstå. Det var så himla roligt att ta allt på engelska!!! Jag funderade faktiskt på om det finns någon möjlighet att man kan få jobba med patienter som pratar engelska. Givetvis går det att fixa utlands-studier men det är inte det jag är sugen på även om det kan locka lite.
Det blir lite jobbigt att lämna sambo och katt bara! 
Ligger just nu med en katt på magen och myser för fulla muggar! Det är så skönt att inte göra ett skit, bara gå och muschla (pyssla). Ikväll kommer min lillebror och Jonas på besök! Det ska bli så kul! Har inte sett dem sedan i juni/juli. De kommer runt 20.00 beroende på hur mycket de trycker på gasen ;)
Det blir tacos och mys ikväll och imorgon blir det krogen! Jag har inte vart ute med min bror på krogen sedan han fyllde 18 för 7 månader sedan :P

Mina senaste dagar!