GAMING!

ÄNTLIGEN! Jag har under ca 3-4 månader varit i behov av en ny dator då min gamla inte hållt måttet. Mycket serier, bilder och givetvis ett och annat spel har rullat igenom denna tappra dator.

Alltså, jag är inte alls kunnig inom specs och liknande men här är lite basic facts om datorn jag beställt:

 

Lenovo IdeaPad Y50-70
8 GB RAM
1 TB hårddisk
NVIDIA GeForce GTX 860M grafikkort
Intel Core i7 4:e gen. 4710HQ / 2.5 GHz fyrkärnig processor
Pekplatta, bakbelyst tangentbord

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Det första spelet som ska laddas ner blir...... Gary's mod! Givetvis ska även Payday 2, Asassins Creed och Diablo installeras men då måste man ju ha datorn hemma först! >.<

Dagens shopping

Hej allihopa! Idag har jag gjort något som jag sällan gör. Jag har shoppat 😮

Det blev lite blandat på en totalsumma av nästan 2000 kr. Oj tänker du kanske säkert, men jag fick mycket för pengarna!Parfymen Fantasy av Britney Spears har jag länge velat ha men av någon anledning aldrig köpt. Parfymerna jag har hemma (puma flowing och naomi campbell cat deluxe) är snart slut och då tänkte jag testa något nytt. Denna var på 50% rea och jag fick betala 158 kr för en flaska på kicksDet fick även bli en flaska av Christina Aguileras nya doft unforgettable som kostade 298 kr på kicks
Dessa 3 tröjor kommer absolut bli min nya favorit! Den är tungt stickad och perfekt med ett linne under att matcha med jeans eller kjol. Jag köpte färgerna svart/vit, kornblå och blå/vit. Tyvärr såg jag när jag kom hem och precis dragit bort etiketten med prislappen att det är två hål i den blå. Kanske kan jag sy ihop dem utan att det ser dumt ut. Så typiskt att man ser det precis efter att jag tagit bort etiketten....Denna tröja kommer vara väldigt snyggt ihop med svarta jeans eller min svarta pennkjol. Vinrött är en läcker färg!
Jag tycker alltid att jag går runt med samma gamla tråkiga tjocktröja dag ut och dag in så idag slog jag till och köpte en ny. 199 kr på herravdelningen på H&M
Leggins går alltid åt. De bleks, tappar form och framförallt... det går hål i dem! Investerade i 1 par svarta samt dessa gråmelerade. 99 kr styck på H&M


Två par fräscha jeans inhandlades också. Tajta, stretcha och ljusa/mellan ljusa.

Jag kan väl inte mer än vara nöjd över alla inköp idag. Tack CSN för att du kom tidigt ;-)
Detox dag 2

Hej kära bloggen.
Är äntligen hemma efter 5 varma dagar i Rom (kom hem den 15/8) och har sedan dess hunnit göra en omtenta och börja termin 4 på sjuksköterskeprogrammet. 
I och med skolstarten so mjag sett mycket fram emot ett tag så tänkte jag att jag skulle ta tag i mitt liv och mina rutiner igen. Som mina tidigare läsare kanske redan vet så är jag diabetiker typ 1 sedan -97 och har den senaste tiden slarvat otroligt mycket. Jag har inte tagit några blodsocker, missat insulindoser osv. 
Då jag planerar en graviditet nästa sommar och framåt så måste jag få mina värden att förbättras och detta åstadkommer jag genom att minska mitt enorma socker- och godisberoende, äta regelbundna och bra måltider samt att ta flera blodsocker om dagen. Mitt mål är att ta 4-6 blodsocker per dag men mitt första delmål är 1 om dagen. 
Jag har gjort en liknande detox förra hösten och hade då en period på 21 dagar där socker var helt uteslutet, godis, kakor, glass och sötsaker över lag var big no no! Till och med min älskade pepsi max som är mitt andra beroende var förbjudet denna perioden. Under dessa dagar skulle jag motionera 30 minuter varje dag.

Det var ingen rolig process att gå igenom men vad bra jag mådde utan sockret. De första dagarna är HEMSKA! Jag blir på otroligt dåligt humör, grinig och har huvudvärk som är på gränsen till att likna migrän. Suget går dock i vågor så här andra dagen. Jag får impulser då jag vill ha något men lyckas ofta parera med en frukt eller morötter eller om det snart är lunchdags så håller jag ut tills dess.  Det är ibland lättare sagt än gjort men jag ska vara stenhård och inte tillåta något fusk. 
Det enda som är skillnad från sist är att jag inte har motionen. Jag har som tanke att komma igång med den med men det värsta får lägga sig först och jag vill få in de första blodsockerkontrollerna på rutin innan jag inför ytterligare ett moment.

Idag är jag på för dåligt humör för att beskriva ytterligare vad jag gjort eller hur jag tänker kring saker och ting så jag lägger in en bild istället.Detta är mitt snacks som jag har gjort idag. Det är tänkt att ha på föreläsningar när jag behöver något att tugga på och det är en liten energikick. 
Jag har torrostat mandlar och hasselnöter och sedan lagt de på en tallrik medan jag smält ca ½ msk honung och 1 tsk smör i stekpannan och sedan hällt tillbaka nötterna och blandat runt och låta det småkoka ca 1-2 minuter. Lade dem sedan på ett bakplåtspapper och smulade flingsalt över. Blem riktigt mumsigt!