MIN DAG

snart dags att ladda batterierna!
Denna dagen har laddat ur min energi helt och hållet. Började lugnt och fint dagen kl 8 och käkade frukost. Insåg att johan haft sömnproblem under natten (vänder tillbaka dygnet) och var uppe. Såklart på dåligt humör, vilket gjorde mig orolig. Han har ju en otroligt härlig glimt i ögonen min älskade pojk, men de senaste två dagarna har ögonen varit "tomma" och typ "livlösa". Gjort mig väldigt skrämd eftersom jag inte vet hur jag ska hantera situationen. Ska jag fråga om det eller ska jag låta det vara? Ska jag försöka trösta eller låta honom vara? Testade det mesta men utan resultat. Tycker inte att någon metod är bra så jag försöker hålla mitt humör uppe och försöka smitta av mig, men det går snarare tvärt om :(

Kom iväg till skolan i alla fall. Insåg att jag ligger mycket efter, trots att vi "bara" haft 3 föreläsningar. Men inget att göra på fm utan jag körde på under föreläsningen och idag pratade vi om olika begrepp. Som t.ex. vad betyder att problematisera, analysera, reflektera osv.
Väldigt intressant och hon som föreläste var väldigt duktig, tog saker långsamt, pausade för frågor och tankar emellan de olika begreppen. Pratade även om referens-teknik. Vi kommer använda oss av APA vilket verkade vara den enklaste modellen för referenshantering. 

Köpte faktiskt lunch på skolan idag, SÅ GOTT!!! Kalvfärsbiffar med råstekt potatis och en jäkligt god sås till det (tror det var rödvinssås!!! :))

Efter lunch var det dags för "riktig" föreläsning och jag kan säga att det var den värsta föreläsningen jag varit på under min 1 år långa "akademiska karriär"!! Han var en gó Göteborgare från GU, pratade otroligt fort, på det mest avancerade akademiska språk jag hört samt om ett ämne jag inte förstod ett skvatt om! 
USCH säger jag bara! Det var väldigt långa 4 timmar!!!!!

Får ta och läsa om anteckningarna imorgon för att se om jag förstod det tillräckligt. Skrev ju trots allt 14 sidor anteckningar på 3 timmar. Människobilder säger jag bara; det var inte som jag hade föreställt mig att det skulle vara, sjukt mycket historia. Givetvis var det en del intressanta kopplingar i början av föreläsningen från antikens grekland, aristoteles, odysseus, kriget i troja. Men när vi pratade renässansen, Darwin, Bacon och alla andra 1600-tals asses! 
Inget kul alls!

SLutade dagen 16.30 och var inne i stan för att ta tåget hem. Var tvungen att vänta en timma för att komma hem. Läste undertiden lite i mitt kurskompendie och det gick väl sisådär att koncentrera sig, läste ett stycke kom bara ihåg första meningen i styckets början ;)
Gick till hemmakväll och köpte godis till Johan och var inte hemma fören 18.10. 

Väl hemma var det bara att fortsätta; Städade gärnet, hela lägenheten med undantag för tvätten. Då höllt jag på att börja grina för jag var så trött och grinig. Så jag satte mig för att plugga, och då var klockan redan 19.30. Men jag hann läsa en vetenskaplig? artikel på 6 sidor (pytteliten text!!!!) och en del ur en bok på 7 A4-sidor på 2 timmar. Stolt att jga klarade det, för jag förstod vad jag läste och jag tror att jag kommer ihåg det, hellre det än att man läser snabbt och sedan inte kommer ihåg det minsta efteråt.
Nu sitter jag här, trött som aldrig förr och ska strax lägga mig. 

Morgondagen blir nog minst lika krävande :( Ska till vc imorgon och ta prover inför ett kommande läkarbesök på diab. mott. Ser inte fram emot det. För det första så är det ett faste-prov så jag fr inte äta något fr kl 22.00 dagen innan fram till provtagningen. Har ju inte legat toppen i bs under dagen pga. all stress + missade insulindoser. Som högst legat på 26.8 mmol! Jobbigt! Tillbaka till morgondagen. Jag har ju bråttom imorgon så får ju springa till tåget för att hinna till skolan i tid. Så det blir frukost på språng och sedan skola fram till 17.00. 
På kvällen är tanken att jag ska försöka plugga lite till, men vi får väl se. Är ju föreläsningsfri på fredag så då kanske jag pluggar mer då istället. För helgen måste/vill jag verkligen vara ledig på riktigt. Annars kommer jag inte orka nästa vecka! Så fullbokat så får inte plats att skriva mer i kalendern ;)

Kommentarer:

1 Alisha:

Åh jag vet hur det är. Antingen är diabetesen bra eller så är typ pluggandet bra. Båda är heltidsjobb och går fan inte att kombinera..

Svar: Nej det är väldigt krävande och svårt!!!!!
Emma

Kommentera här: