Härliga sommar!

Jag vill bara berätta om min härliga sommar. 

Denna sommaren har trots allt varit den bästa på länge. Då jag tidigare har haft arbeten som jag inte trivts på och som därmed fått mig att må dåligt när jag ska jobba så är det en stor skillnade denna sommaren. 
Jag jobbar på Sjöglimten äldreboende i Hovmantorp. Jag fullkommligt stormtrivs! Trevliga och underbara kollegor som hjälper varandra och har en bra sammanhållning i arbetsgruppen. Det är många olika och ganska starka viljor men alla kommer överens. Jag har jobbat 75% de första fyra veckorna och nu jobbar jag 100% fram till nästa vecka. Sista dagen är 8 augusti vilket för övrigt är min födelsedag ;) Den 9 augusti packar vi bilen och kör till Göteborg där min BFF Linda ska hjälpa mig att färga håret då jag inte ser klok ut för tillfället! Söndagen ska jag ha kalas för släkten och på måndag ska jag, min sambo och en kompis resa till Rom i Italien i 5 dagar! Ska bli så skönt att ladda batterierna och få resa iväg och se mig omkring. Drinka drinkar, äta pasta/pizza och njuta av värmen. Vi ska bland annat titta på Colloseum, vatikanen, konstantinbågen och spanska trappan

 
ColloseumVatikanen

 
Konstantinbågen och Spanska trappanHittills i sommar har jag mest jobbat. När jag jobbar så blir jag helt slut efter en arbetsdag och har knappt haft ork till att träffa vänner eller städa eller hitta på något över huvud taget. Det jag orkat göra är att läsa böcker. Så skönt att ligga i soffan eller i en badenbaden stol på balkongen och läsa och släppa alla bekymmer. Läst 3 böcker i sommar hittills. Triologin om Victoria Bergmans svaghet (kråkflickan, hungerelden och pythians anvisningar), Torsdagarna i parken och nu plöjer jag igenon 50 shades triologin.
Jag har aldrig läst någon bok på engelska tidigare (förutom kurslitteratur) så jag tänkte att jag skulle pröva och vad bra det går. Till en början tyckte jag det var jobbigt och fick slå upp en del ord som jag inte förstod, men numera har jag kommit in i det och jag tycker att böckerna är fantastiskt bra!!! 

Jag rekomenderar ALLA att läsa dessa böcker! Det är inte denna typen av böcker jag föredrar att läsa men de flesta skulle uppskatta denna triologi. Jag har blivit som besatt av böckerna och kan inte lägga ifrån mig dem. På 3 dagar har jag redan läst ut den första boken och har snart läst hälften av bok 2. Den är så intensiv och medryckande att jag helt tappar verklighetsuppfattningen och släpper allt jag har omkring mig. Jag blir medryckt i känslorna och har sovit väldigt lite de senaste dagarna eftersom jag inte kan lägga ifrån mig boken ;) Nu är jag dock ledig i 4 dagar så jag ska försöka ta mig igenom dem innan tisdag så att jag kan fokusera på jobbet och inte fundera på vad som kommer hända härnäst...

Kommentera här: