GRAVIDVECKA 33 = KAOS

Hallå fina läsare. 

Jag har nu hämtat mig öire efter det senaste inlägget. Landat lite i känslan av att en graviditet inte är så himla roöig och härlig hela tiden. 

I fredags gick vi in i vecka 33 och den tänkte jag skulle bli ganska lik de andra veckorna.

Sambon berättade på fredagen att vi skulle göra något på lördag. En liten överraskning. Min första ledtråd blev att vi skulle åka iväg någon stans och att sambon inte skulle köra. Vi bestämde oss även för att ta en tur till ikea för att köpa nya matlådor och ljus. Ikea låg tydligen på vägen.
Lördagen kom och vi började dagen med att städa i lägenheten och gjorde oss sedan i ordning för att åka iväg. Väl färdiga på ikea köper jag mitt livs äckligaste korv (måste varit dålig på nåt sätt!). När jag kommer ut från toaöetten ser jag att sambon pratar i telefon och lägger snabbt på innan jag hör. Jag blir nyfiken och frågar vem han pratar med och överanalyserar varje ord han säger.
Väl sittandes i biöen säger han att han glömt kuvertet hemma. Han ber om ursäkt för att han kanske avslöjar lite av planen och säger att han måste ringa ett samtal till "någon" och be att de hämtar oss på centraleb i göteborg. Jag tittar tågtider och vi har 45 minuter på oss innan tåget går. Jag blir stressad och säger att jsg måste fylla på mitt busskort och att vi inte kommer hinna med tåget.... vi svänger in på parkeringen och jag tycker mig se en bil jag känner igen. Är det inte svägerskans bil? Jag släpper tanken och kommer in i lägenheten. Där står ett helt gäng med underbara vänner och familj som ordnat en babyshower för mig. Jag böev så extremt jäkla överraskad och glad. Det var mycket glädje och tårar den dagen. 

I söndags tog jag det bara lugnt. Felicia som åkt ända från Växjö för att vara med på babyshowern sov över och vi gick ut för att äta en god brunch innan hon skulle åka hem igen. Efter det att hon gick låg jag i soffan och tittade på sons of anarchy som för närvarande är den serie jag bränner mig igenom. Jag hade en del sammandragningar den dagen och tog det därför lugnt. Måndagen gick också i seriens tecken men jsg passade även på att ta hand om alla fina presenter jag fått under lördagen. Vek bebiskläder, bestämde vad som ska följa med till förlossningen och plockade i ordning på skötbordet. Inga direkt smärtsamma sammandragningar den dagen. 

Idag när jag vaknade mådde jag ganska illa på morgonen vilket jag gjort några gånger tidigare. Dock tyckte jag det var värre idag och efter frukost var jag tvungen att kräkas, vilket var minst 2 månader sedan sist. Illamåendet var fortfarande kvar efteråt och jag fick inte i mig så mycket mer just då. 
Låg lite pressat i blodsocker men ändå stabilt. 
Under eftermiddagen var jag inne i gruppen "Föräldrar och gravida med diabetes" på facebook och läste mycket om minskadd fosterrörelser vilket fick mig att tänka på att bebisen inte rört sig som vanligt idag. Den har faktiskt inte rört sig alls sedan jag gick upp. Jag buffade på magen och försökte lägga mig på sidan för att känna några rörelser men inte något svar alls. Jag skrev i gruppen och frågade hur de hade gjort och fick rådet att ringa till förlossningen. Jag gade turen att få prata med "min" bsrnmorska Kristina som jag träffar i vanliga fall på specialistmödravården. Hon tyckte att vi skulle komma in för en kontroll. 

Väl inne på förlossningen gjorde de ctg som visade att bebisen hade en hjärtrytm på 140-150 vilket är bra. Det visade även att jsg har lite sammandragningar. Hon sa att det är normalt om de inte är smärtsamma. Jag förklarade att de varit smärtsamma senaste dagarna/veckan. Läkaren gjorde ett ultraljud som också såg bra ut pch bebisen ligger nu med huvudet nedåt. Läkaren tyckte magen kändes hård som vid sammandragningar och ville därför göra ett vaginalt ultraljud för att se om livmodertappen var påverkad. I vanliga fall är livmodertappen 4 cm lång. Min var 3 cm så han tyckte att den var påverkad. Enligt min barnmorska kan drt skilja sig lite hur lång livmodertappen är från början. En del har bara 3 cm så vi vet inte säket om den är påverkad eller inte. Ny undersökning imorgon rekomenderades. Jsg har sedsn tidigsre inplanerat besök på specialistmödravården för ultraljud så det passade perfekt. Jsg skulle ringa tillbaka om sammandragningarna blir mer smärtsamma och kommer tätare. Nu inder kvällen har det varit ganska lugnt ändå och kag har känt av dem men inte skrikit högt och de kommer inte så tätt. Jag är ordinerad att ligga och vila så mycket som möjligt. Så nu kommer jag troligtvis titta klart på sons of anarchy eller i alla fall hinna påbörja säsong 6.


Kommentera här: