Mjölkallergi, en trött mamma och bärsjal

Den senaste veckan har Hampus mått riktigt bra. Han verkar inte ha problem med magen längre. Vi har nu gett mjölkfri ersättning i 3 veckor och äntligen bajsar han som vanligt. Vi som gav resulax varje dag för att han skulle tömma tarmen behöver inte göra det längre för han bajsar själv. Dock har han fortfarande behov av lactulose. Så skönt att slippa se honom ha ont och gråta hejdlöst utan att kunna trösta eller göra något. Förstår knappt hur vi orkade.

Det känns som att jag och Hampus har kommit in i någon mindre rutin numera. Han sover ofta väldigt bra på kvällen, somnar runt 21 vilket är skönt,  då får jag tid för att vila och ta hand om mig själv innan nattpasset. 

Hampus sover bra på natten när han väl har somnat. Vaknar endast när han är hungrig. Oftast runt kl 02:00 och 07:00. Jag ska absolut inte gnälla för det hade kunnat vara så mycket jobbigare. Jag tycker dock att det är väldigt påfrestande att vakna 2 gpnger under en natt. Säg att han vaknar vid 02:00 och är hungrig. Då går vi upp , värmer ersättning, matar och rapar samt byter blöja. När det är klart går vi och lägger oss. Förhoppningsvis somnar han på en gång och då är klockan ca 03:00. Men oftast tar det ca 30 minuter att natta honom på nytt. Och trots att jag är trött tar det kanske ca 15 minuter innan jag lyckas somna. Då är klockan 03:45 så vaknar Hampus vid 06:00 och är hungrig igen så börjar karusellen om igen. Så när klockan är 08 är Hampus ofta pigg och pratglad medan jag har min sämsta tid på dygnet. Jag är så extremt trött att jag knappt orkar hålla mig vaken medan han är pigg och vill prata med mig eller se sig omkring i världen. Det är i dessa stunder jag kan bli irriterad på att aldrig få sova en hel natt med 8 timmars sömn. Timmarna får jag ihop utan problem, men att sova och ständigt bli väckt tar på krafterna. Ofta vill jag gå in och rycka tag i Johan och skrika "TA UNGEN NÅGON GPNG FÖR SJUTTON! NU HAR JAG HÅLTL PÅ HELA NATTEN OCH ORKAR INTE MERA! HJÄLP MIG!!". Självklart gör jag inte det och sansar mig oftast. Jag brukar fundera på varför han alltid ska sova så jäkla länge och längta efter att klockan ska bli minst 08:30. Då kan jag väcka honom utan dåligt samvete. Jag vet ju att han också sover dåligt men ibland är jag så himla trött på att vara den starka och den som alltid biter ihop och kämpar på lite till. Det går dock bara att väcka honom så när han jobbar kväll eller är ledig. Jobbar han dagen så börjar han kl 08:00 och då är det bara för mamma att bita ihop...
Oftast så försöker jag att leka lite på morgonen, han får äta frukost, vi pratar på skötbordet, klär på oss och förhoppningsvis kan jag kasta i mig en macka o första koppen kaffe innan klockan är 11:00. Har vi inget planerat så leker vi genom att titta på spegelbilden, räcka ut tungan åt varandra, skratta åt varandra, titta på en kanin skallra och promenera runt i lägenheten (Då brukar jag passa på att plocka samtidigt). Sedan somnar Hampus ofta på förmiddagen och jag passar på att tvätta, hänga tvätt, plocka, dammsuga, duscha och ibland bara ligga i soffan och samla kraft för snart är han hungrig igen och helakarusellen börjar om med matning, blöjbyte, pratstund och lek. Ibland promenerar vi och ibland inte. Det är dock väldigt skönt när man väl kommer ut. Ibland tar vi bara bärsjalen och går till apoteket och bara den stunden räcker. 

Jag kan för övrigt meddela att jag blivit sjalfrälst! Jag hade en trikåsjal som jag köpte lagom till midsommar. Det var så himla mysigt att ha Hampus nära men ändå ha två händer fria till annat. Att inte belasta axlar, nacke och rygg genom att bära på armen var också otroligt skönt. Nackdelen är att det är extremt mycket tyg att ta hand om och innan han är på plats i sjalen är det ett himla gnäll. Väl på plats i sjalen tar det inte lång stund innan han somnar.

Det som är nackdelen med trikåsjal är att tyget är rätt så mycket stretch vilket gör att han med sina 5,7 kg är rätt svajig i ska. Han sjunker ner en del efter att man burit honom en stund. Jag bestämde mig därför för Att leta efter en ny själ och gå över på nästa steg, en vävd sjal. Jag hittade tillslut en fin sjal på en köp och sälj sida på Facebook. Tjejen som sålde sjalen är en gammal kollega till mig. Jag fick därför möjligheten att träffa henne för att prova de två själarna hon hade till salu innan jag bestämde mig. Så här såg den ena ut. Jag valde dock den andra sjalen i ljusblå underbar bomull.

Hampus älskar att sitta i sjalen och spana på omvärlden. Nackdelen är att han är så himla varm och trots att han tycker det är mysigt och gärna somnar i sjalen så kan vi i te skala längre än 1-2 timmar innan han är genomsvett och blir gnällig. 


När jag först beställde den lila trikåsjalen visste jag ingenting om bärande eller bärsjalar. Jag följde instruktionen i häftet som följde med. Det ser svårt ut och ser obekvämt ut men det är det inte. De första 2 gångerna var det svårt men när man lär sig hur man ska knyta så går det lätt. Jag kan varmt rekommendera gruppen "Bärsjalar!" På Facebook.


Kommentera här: