BOKTIPS

När orken inte är som den ska och kroppen säger nej så fort man försöker göra minsta ansträngning är det viktigt att distrahera sig. Att hålla hjärnan igång. Hur gör man det på bästa sätt? Ja du, om den frågan hade ett enkelt svar skulle detta inlägg bli mycket kortfattat. 

Kag har provat det mesta; stickning, virkning, sy för hand, sy på maskin, brodera, pärla, måla med diverse olika typer av färg och på olika material, skriva och mycket mera. 

Just nu är jag inne i en period där jag har svårt att koncentrera mig längre stunder på grund av smärtor och då försvinner själva tjusningen med det mesta. Dock fungerar läsning väldigt bra. Det är bara att läsa på och när det blir för jobbigt kan man lägga ifrån sig boken och återuppta läsningen när man själv vill igen, oavsett om det är efter 5 minuter eller 5 dagar.

Jag använder mig just nu av appen bookbeat och där finns böcker i formaten e-bok som man läser direkt i plattan eller mobilen men i appen finns även ljudböcker. Ljudböcker är något som jag starkt rekomenderar. Jag har alltid gillat ljudböcker och fördelen med dem är att man kan göra andra saker samtidigt. Tidigare lyssnade jag på en bok samtidigt som jag städade lägenheten. 

Personligen gillar jag variation när jag läser och det kommer säkert att märkas på mina boktips som följer här:

Mitt första boktips blir Sebbe Staxx - musiken, brotten, beroendet av Sebastian Stakset och Niklas Malmborg. 

Detta är en själbiografi av Sebbe som berättar om sin tid som ung, hir hans liv har sett ut från början till nu. Jag trodde först att det skulle vara en snyft-historia men faktiskt inte. Det beskrivs på ett personligt sätt med mycket detaljer som fångar en som läsare. Intressant att få följa arbetet med hur kartellen startade sin karriär och hur Sebbe under lång tid kämpat med beroende. 

Mitt andra boktips är en annan typ av bok. Den klassas som en självhjälpande bok under kategorin personlig utveckling. 

Munken som sålde sin ferrari av Robin Sharma. 
Det är en bok som man inte borde läsa från pärm till pärm. Jag gjorde det och önskar att ka läst lite i taget, gett boken tid för reflektion mellan kapitlen och att jag antecknat under tiden jag läste. Det gick bra att läsa ändå och boken är fantastisk som ljudbok. 
Handlar om en advokat som plötsligt får en hjärtattack och ändrar sin livsstil fullständigt. Fantastisk berättelse med mycket igenkänning ifrån ens eget daagliga liv. Boken innehåller även en del övningar. Fantastisk bok som passar alla människor oavsett yrke och ålder. Detta är en av de bästa böcker jag läst.

Mitt tredje boktips får bli boken som jag just nu läser och snart läst ut.

Att bli mamma av Malin Bergström.
Jag vet knappt vilken kategori jag skulle klassa boken som men titeln är väldigt avslöjande. Psykologi är något som ganska länge intresserat mig. Jag har själv läst en fristående kurs i psykologi på universitetet och min personliga erfarenhet av psykologer, samtal och behandlingar är mycket bra. Så intresset var stort när jag upptäckte denna bok som ganska ingående förklarar psykologiska perspektiv på livet som gravid, nybliven mamma och öivet med barnet. De praktiska exemplen i boken är hjälpsamma och man förstår ganska snabbt att det är en enorm process att bli mamma och inget man blir över en natt. 
Dettar också en bok som jag personligen inte kan läsa från pärm till pärm utan måste smälta lite mellan varven. Bearbeta det som jag nyss läst, reflektera och eventuellt gå tillbaka till. Det beror dock inte på ett avancerat språk eller svårigheter att förstå det som skrivs utan snarare en oförmåga från min sida att ta in imformationen.


Kommentera här: